God. Rostade rotsaker är en rätt som alltid funnits med. Det är bara att skära lite rotsaker och grönsaker i bitar, vänd runt i olja och kryddor, toppa med något gott och servera med någon god röra
Rostadlök är väldigt enkelt att göra själv. Hacka lök. 1 stor gul lök. Stek löken i oljan på medelvärme i ca 15 min. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 1 stor gul lök
16 potatisSaltOlivoljaSvartpeppar4 pressade vitlöksklyftorSkala och koka potatisen i saltat vatten 6-7 minuter, slå av vattnet och låt ånga i 3 minuter (viktigt)Lägg dem i en braspanna eller eldfastform ringla över lite olivolja och flingsalt, baka den i ugnen 30-40 min i 190grader. Blanda några (ca 2) matskeda olivoja och den pressade vitlöken, och lite extra salt och svart peppar om man så vill. Ringla över vitlöksoljan och in i ugnen ytterligare 30 minuterTa ut och är och njut. 4 pressade vitlöksklyftor
Igår åt vi de här goda köttfärspirogerna till lunch efter att ha kommit hem från vår Helsingforskryssning, vi var båda lite trötta och jag bestämde mig för att göra en liten kylrensning och då blev det de här pirogerna
Blanda den med vitlöken och. God som den är med sallad eller pasta. Rostad butternut med persilja, vitlök och parmesan 2-4 p. 2-3 vitlöksklyftor. 2-3 vitlöksklyftor
Toppa med finskuren salladslök vid servering. Blanda 2 msk god majonnäs, 1 msk vanlig senap (typ Slotts), 1 1/2 msk dijonsenap, 1 msk gammaldags dijonsenap (grovkornig), 1 msk strösocker, och 1 msk citronsaft. Skär en förpackning (420 g) väl avrunnen femminuterssill i mindre bitar och vänd ner i såsen tillsammans med det finskurna gröna på en salladslök. 1 st salladslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.