Lyft upp päronen ur lagen och servera dem med krämen. Dekorera gärna med citronmeliss eller mynta. Häll vinet i en kastrull, tillsätt sötning och vaniljfrön, använder du vaniljstång är det bästa att dela stången på längden, skrapa ur kärnorna, tillsätta dessa och även stången
Gott med pasta eller ris till och en god sallad. Skär en djup ficka i filéerna, så att man kan fylla dem, pensla med sherry och smält smör, salta och peppra, smula sönder de franska örterna och strö det på filéerna, låt dem mogna i kylen minst 1 timme. Lägg en bit aluminiumfolie i varje ficka, så den inte klistrar ihop sig under stekningen, lägg dem i en smord ugnsfast form och ugnstek dem i 190º i mitten på ugn i ca 15-20 minuter, ös med hönsbuljongen under tiden. Under tiden skala, kärna ut och skiva päronen, ta bort folien ur fickan, nu fylls fickan med roquefortost och skivade päron, sätt in filéerna i ugnen igen i ca 5-10 minuter
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Fäst med tandpetare och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Servera med ris och sallad. Skär ett snitt i filéerna och fyll varje filé med 2 salamiskivor och strimlad paprika
- Krydda med salt och peppar, alt. - Fyll zucchini och topp med riven ost. - Dela Zucchini i halvor och skär bort kärnan, inmaten (ta ej bort stjälken)
salt & peppar. Till middag ikväll gjorde jag oxrullader fylldamed två olika ostar. Den ena med blåmögelost och den andra med färskost med pepparrotssmak
Inlägget Kladdkaka fylldmed oreos & marshmallows dök först upp på Hannas Bageri. Ni kan tänka er hur sugen och glad man blir när man skär upp kakan och möts av den smälta marschmallowen som gottat till sig med chokladen
De här lövbiffarna fyllde jag med fräst lök, squash och kastanjechampinjoner. Hungern motade jag med ett stort grönt äpple så fort köttet ställts in i ugnen
Fyll på med ost, vitlöksskivor och ruccolablad, ringla till sist på balsamicon. Smörj små ugnsfasta formar ordentligt och fyll dom med potatissmeten, se till så det kommer spad med i alla formar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.