Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravadlax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravadlax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Lägg ihoplaxfiléernamedköttsidornamot varandra ochtjock del mot tunn del. Fast det är gott till lunch med ett kokt ägg också, eller i pastasåsen, eller som förrättssnurra medgod fyllning
Strimla laxenoch servera tillsammans med salsan och en bit bröd. Eftersom vi närmar oss helgen så tänkte vi att det kanske skulle passa fint med en god förrätt som ni kan ha och smaska i er
Resultatet blir en härligt, frisk gravadlaxmed en något fastare konsistens. Var nogamed att frysa laxen i tre dygn innan du gravar den om du inte använder min favorit, Salmalaxensom klarar av att ätas rå direkt
Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch medgravadlaxoch sill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.