Fräsch ochmildi smaken, med en doft av eukalyptus och mynta, god till både kött ochfiskrätter. Den anses vara världens godaste svartpeppar och odlas iKampotregioneni Kambodja
Servera med kokt potatis eller potatismos. Stek köttet i smör tillsammansmed salt och peppar. Att laga den ilergrytanblir så gott och mört tycker jag, men vill man går det lika bra i en gryta på spisen också
Lägg sedan ner kycklingeni en lergrytatillsammansmed purjolök, morötter ochchampinjoner. Vill man ha sås istället för buljongen så red av medliteMaizena
Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mittenoch lägg ner i grytan tillsammansmed lagerblad
När lergrytan är färdig att använda lägger man rotgrönsakerna i botten på grytan med två oskalade vitlöksklyftor, två lagerblad och en skvätt olja samt några hela pepparkorn
Blötlägg lergrytani kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytanoch strö resten av kryddorna över, skiva löken ochvitlöksklyftornaoch lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffenoch sänk värmen till 175 grader i ca 1 timmeoch 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Blanda ner köttfärsen med salt, vitpeppar, grädde och soja. Morfar var på besök ochvi hade beslutat oss för att testa lergrytan som legat oanvänd i köksskåpet i flera år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.