Låt svalna några minuterinnan du lägger upp äpplena på pannacottanoch serverar. Jag bjöd på den tillsammansmed två andra små desserter – Lingonparfait på pepparkaksbotten samt en Snabb cheesecake medpassionsfruktochlime
Grunden tillpannacottanfickvi höfta ihoplite, för vi var osäkra på hur mycket det skulle bli. Blanda ihop grädden (vi använde två paket Alpro Airy & Creamy och ett paket Carlshamn LuftigVisp, och eftersom den från Carlshamn är väldigt fast så behövdes det röras runt lite) och blanda sedan iövrigaingredienser (smaka av medingefäran efter hand)
Det är inte bara skördetid för äpplen nu, även päronen är det dags att plocka. Till desserter är det tacksamt att använda frukt så i veckan kokade jag päroni en kryddig lag och serverade dem med chokladgrädde ochkaramelliserade nötter
Iochmed att klockan var ganska mycket när jag klev upp var det nästan dags för lunch och jag kände för att testa något nytt istället för de vanliga muggkakorna, pannkakorna ochgröttallrikarna
Dela och dra ur kärnorna på vaniljstången, lägg både kärnor och stång medäpplena. Dra med en tumme längs kanterna på formarna så där blir som ett dike runt om
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på CalvadosochÄpplen. Om du inte har termometer så kan du skära medknivoch trycka lite så att vätska sipprar ut, då den är helt genomskinlig så är den klar
Passera äppletoch löken med en slev eller ballongvisp genom silen. Gjorde en grytstek som fick bräsera tillsammansmedminfavorit bland Svenska äpplen, Discovery
Glutenfri mandelkaka medpäronochäpplei långpanna. Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligtvispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.