1150 g
blandade nötter, hasselnötter, pistagenötter och kokosflingor, lika delar
12 rejäla
nypor flingsaltSätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en ugnsform med bakplåtspapper.
Skala och dela frukten. Skiva halvorna men var försiktigt så du inte skär helt igenom. Smält smör och sirap i en kastrull. Lägg ut de skivade halvorna i ugnsformen, pensla på sirapsblandningen och grädda i 20 minuter. Öppna och pensla på igen efter 10 minuter.
Hacka nötterna grovt och blanda med kokosflingor. Smält smör, sirap och brunt farin i en kastrull. Dra av från värmen och blanda i mjöl och mjölk. Tillsätt nötblandningen och salt, rör om. Klicka ut tosca i formen och grädda igen i ca 10-15 minuter till. Låt svalna innan du serverar då blir toscan så där seg och härlig. Servera med vaniljsås och vaniljglass för varför välja en när du kan få båda? - Recept Linn Utbult - Salt som Socker
I ochmed att klockan var ganska mycket när jag klev upp var det nästan dags för lunch och jag kände för att testa något nytt istället för de vanliga muggkakorna, pannkakorna och gröttallrikarna
Dela och dra ur kärnorna på vaniljstången, lägg både kärnor och stång med äpplena. Dra med en tumme längs kanterna på formarna så där blir som ett dike runt om
Ta bort stjälkarna från päronenoch äpplet och dela sedan frukterna i halvor eller fjärdedelar. Färskpressad juice är gott och vitamintillskottet är i sjukdomstider en välbehövlig bonus
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Blanda ihop och klä en pajform med lös kant. Det blev häng idag här med ett gäng härliga ungdomar. Extrasonen var här igår och levererade äpplen från trädgården, skeptiskt läste han receptet på denna paj som jag har bakat tidigare
Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple. Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. På morgonen toppar du med frön eventuellt kan du spreja/pensla på lite vatten för att få fröna att fästa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.