Hasselback med äpple, päron och tosca
Dan Sukker
Dan Sukker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 – 3 äpplen
  • 12 – 3 päron
  • 150 g smör
  • 1½ dl Dansukker Ljus Sirap
  • 1¾ dl Dansukker Brun Farin
  • 1½ dl Dansukker Ljus Sirap
  • 11 msk kanel, malen
  • 11 msk vetemjöl
  • 11 ½ msk mjölk
  • 1150 g blandade nötter, hasselnötter, pistagenötter och kokosflingor, lika delar
  • 12 rejäla nypor flingsaltSätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en ugnsform med bakplåtspapper.
  • Skala och dela frukten. Skiva halvorna men var försiktigt så du inte skär helt igenom. Smält smör och sirap i en kastrull. Lägg ut de skivade halvorna i ugnsformen, pensla på sirapsblandningen och grädda i 20 minuter. Öppna och pensla på igen efter 10 minuter.
  • Hacka nötterna grovt och blanda med kokosflingor. Smält smör, sirap och brunt farin i en kastrull. Dra av från värmen och blanda i mjöl och mjölk. Tillsätt nötblandningen och salt, rör om. Klicka ut tosca i formen och grädda igen i ca 10-15 minuter till. Låt svalna innan du serverar då blir toscan så där seg och härlig. Servera med vaniljsås och vaniljglass för varför välja en när du kan få båda? - Recept Linn Utbult - Salt som Socker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.