Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft. Lägg över i glasburk med lock eller servera direkt med vispad grädde, rostade kokosflingor och garnera med citronmeliss
Koka frukten tills den är riktigt mjuk, tillsätt calvados ochingefära. En lika enkel som god höstdessert medpäron hittade jag hos Linneas skafferi och har man inte tillgång till päron, så lär äpplen funka lika bra
Strö på lingon, päronoch mandel. Smält smöret och låt det bubbla tills det börjar bli gyllene. Gräddningstiden kan variera på grund av formens storlek, vilken päronsort du valt och vilken ugn du använder
Låt chutneyn puttra tills päronoch lök blivit ordentligt mjuka och det mest av vätskan kokat bort. Smaka av och tillsätt eventuellt salt eller honung efter behag
Den här allt-i-ett-rätten fick jag inspiration till när jag i vanlig ordning matbloggssurfade omkring och trillade över en kycklinggryta hos Malin där hon kombinerat sambal oelek medingefäraochpäron
Så här blev den, min allra första Pannacottamed tre smaker och tre lager. Det är inte svårare att göra en Pannacottamed tre lager än med ett, det tar lite längre tid att få den färdig bara
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottanoch hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.