Var försiktig så att päronen inte blir överkoktaoch för mjuka. Skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstångenoch tillsätt i sockerlagen tillsammans medingefäran
Den ena var med färska jordgubbar och lemoncurd, och den andra var medpäronmousseochvaniljkräm. Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt
Till desserter är det tacksamt att använda frukt så i veckan kokade jag päron i en kryddig lag och serverade dem med chokladgrädde och karamelliserade nötter
Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Kokapäronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsocker och låt koka 3-5 minuter till. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade). 1 vaniljstång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.