Dessert

Dessert

Tiramisu

Tiramisu

2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller  marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller  150 g kvarg 10% och  2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller  sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller  1,5 dl vatten och  4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao
Bittes äppelpaj

Bittes äppelpaj

Ingredienser Portioner. 6 6 äpplen (à 130 g) 150 g smör 3 dl havregryn 2 dl socker 1/2 dl ljus sirap 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 2 msk mjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Dessert

Dessert

En brûle är aldrig fel som dessert. Desserter. 16 Jun. 06. 21. Dessert. 0kommentarer. 3 dl vispgrädde. 2 dl eko mjölk
Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt vätskan rinna av minst 30 min (gärna över natten). Blanda ner citronskalet och florsockret i yoghurten
Enkel yoghurtdessert

Enkel yoghurtdessert

Skala mangon och skär loss köttet från kärnan. Mixa fruktköttet tillsammans med sirapen. Blanda yoghurt och vaniljsocker
Chèvremousse på mjuk pepparkaka

Chèvremousse på mjuk pepparkaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 220 gram mjuk pepparkaka 3,5 dl vispgrädde 150 gram getost 2 tsk Honung flytande 2 st gelatinblad 30 gram valnötter Köp receptet
Nougatbrûlée med riven rostad hasselnöt

Nougatbrûlée med riven rostad hasselnöt

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl standardmjölk 3 dl vispgrädde 1 krm vaniljpulver , el
Italiensk chokladglass

Italiensk chokladglass

Blanda socker, kakao och maizena i en kastrull. Häll över hälften av mjölken och värm under omrörning tills allt är löst
Jordgubbstiramisu

Jordgubbstiramisu

5 dl vispgrädde500 g mascarpone1 dl strösocker1 krm vaniljpulverfinrivet skal från 1 citron1/2 dl färskpressad citronsaft2 liter färska jordgubbar2 dl koncentrerad flädersaft200 g savoiardikexcitronmeliss och florsocker att dekorera med
Toscapäron

Toscapäron

Skala och dela päronen. Ta bort kärnhuset med ett kuljärn eller tesked. Lägg päronen med den kupiga sidan ned i en smord ugnssäker form