Dessert

Dessert

Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

Fyllning8 äpplen (små eller 4 stora) 0,75 dl strösocker 2 msk farinsocker 3 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma 4 msk potatismjöl (eller majsstärkelse)
Stekta bananer med råsocker och glass

Stekta bananer med råsocker och glass

Ingredienser Portioner. 4 4 bananer 4 msk råsocker 2 msk smör eller margarin 1 dl pressad apelsinsaft 2 msk riven ingefära Till servering glass Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tiramisu

Tiramisu

2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller  marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller  150 g kvarg 10% och  2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller  sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller  1,5 dl vatten och  4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao
Bittes äppelpaj

Bittes äppelpaj

Ingredienser Portioner. 6 6 äpplen (à 130 g) 150 g smör 3 dl havregryn 2 dl socker 1/2 dl ljus sirap 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 2 msk mjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Dessert

Dessert

En brûle är aldrig fel som dessert. Desserter. 16 Jun. 06. 21. Dessert. 0kommentarer. 3 dl vispgrädde. 2 dl eko mjölk
Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt vätskan rinna av minst 30 min (gärna över natten). Blanda ner citronskalet och florsockret i yoghurten
Enkel yoghurtdessert

Enkel yoghurtdessert

Skala mangon och skär loss köttet från kärnan. Mixa fruktköttet tillsammans med sirapen. Blanda yoghurt och vaniljsocker
Chèvremousse på mjuk pepparkaka

Chèvremousse på mjuk pepparkaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 220 gram mjuk pepparkaka 3,5 dl vispgrädde 150 gram getost 2 tsk Honung flytande 2 st gelatinblad 30 gram valnötter Köp receptet
Nougatbrûlée med riven rostad hasselnöt

Nougatbrûlée med riven rostad hasselnöt

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl standardmjölk 3 dl vispgrädde 1 krm vaniljpulver , el
Italiensk chokladglass

Italiensk chokladglass

Blanda socker, kakao och maizena i en kastrull. Häll över hälften av mjölken och värm under omrörning tills allt är löst