Skölj sedan snabbt av den i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Lägg torskryggen i saltlagen i 15 minuter. Ställ in fisken i ugnen i 4-5 minuter, ta ut och häll av det avrunna vattnet. 800 g torskrygg eller torskfilé. 250 g djupfryst bladspenat, upptinad och avrunnen. 800 g torskrygg eller torskfilé 0,5 l vatten 0,5 dl salt 250 g djupfryst bladspenat, upptinad och avrunnen 2 morötter 2 schalottenlökar 12 svarta oliver 0,5 citron, pressad saft olivolja salt och svartpeppar 1 dl ströbröd 1 citron, rivet skal 1 dl persilja, finhackad 2 tsk torkad timjan 2 msk pinjenötter 1 dl olivolja citron, till servering
Fiskpinnar man köper i frysdisken är totalt ingenting i jämnförelse att göra egna. Frysta fiskpinnar är fabrikstillverkad mald fisk med en massa panering
Lägg på torskfiléerna och resterande av marinaden. Blanda finhackade ägg, gräslök, dill rödlök och matjessill till en marinad och fördela hälften av marinaden på potatisen
1 torskblock/eller annan fisk eller filéer1 ägg1-2 dl pofiberAromat (ta salt om du inte vill äta glutamat, vitpepparSmör + oljaSkär blocket eller filéerna i "fiskpinneform". Sås1 dl crème fraiche1 dl majonnäs2 msk Boston gurkaNågra varv med Santa Marias kvarn "fish- and seafood"Blanda allt, smaka av om mer krydda behövs. 1 torskblock
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis med grön sparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.