Skölj sedan snabbt av den i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Lägg torskryggen i saltlagen i 15 minuter. Ställ in fisken i ugnen i 4-5 minuter, ta ut och häll av det avrunna vattnet. 800 g torskrygg eller torskfilé. 250 g djupfryst bladspenat, upptinad och avrunnen. 800 g torskrygg eller torskfilé 0,5 l vatten 0,5 dl salt 250 g djupfryst bladspenat, upptinad och avrunnen 2 morötter 2 schalottenlökar 12 svarta oliver 0,5 citron, pressad saft olivolja salt och svartpeppar 1 dl ströbröd 1 citron, rivet skal 1 dl persilja, finhackad 2 tsk torkad timjan 2 msk pinjenötter 1 dl olivolja citron, till servering
Lägg på torskfiléerna och resterande av marinaden. Blanda finhackade ägg, gräslök, dill rödlök och matjessill till en marinad och fördela hälften av marinaden på potatisen
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis med grön sparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Köpte en mellanbit av en stor skreitorsk idag. Blandade sist ned finskuren gräslök och dill i smeten och hällde över i en avlång form som jag först klätt med bakplåtspapper
En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk
Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Skala äggen och skär dem i tärningar, förslagsvis med hjälp av en äggskärare, då äggen först kan delas i skivor på längden och sedan på bredden
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.