4 benfria fläskkotletter à 200 g ½ dl ströbröd Rivet skal av 1 citron 1 msk hackad färsk salvia 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 msk vetemjöl 1 vispat ägg 2 msk olivolja
En underbart saftig fläskkotlett med fin fettkappa från Gotland hittade jag i affären. Är otroligt svag för det amerikansk-italienska köket och fläskkotletter med italienska smaker fick jag ofta när jag bodde i New York
4 benfria fläskkotletter à 200 g ½ dl ströbröd Rivet skal av 1 citron 1 msk hackad färsk salvia 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 msk vetemjöl 1 vispat ägg 2 msk olivolja
Egentligen passar detta utmärkt som helgrätt eller söndagsmiddag också, men har man hittat billiga fläskkotletter blir detta en supergod middag en vanlig vardag
Välj tjocka fläskkotletter så att de inte blir för torra. 6 portionerSex tjocka fläskkotletter utan ben med fettrand kvarMassor av champinjoner1 röd paprika1 purjolök1 gul lök2,5 dl mellangrädde200 g philadelphiaostEn tsk chilisåsSalt, svartpeppar och chili explosion (Santa Maria med kvarn)StekfettGör så här
Nu när jag är sjukskriven efter min operation så blir det ju en del tv-tittande på dagarna. Det går varje dag repriser av både Gordon Ramsay´s och Jamiel Oliver´s matlagningsprogram som jag inte sett förut och jag suger åt mig alla bra tips och härliga maträtter som görs
Något som det går mycket smör eller olja till, är att steka panerad fisk och fiskpinnar. Förra veckan stekte jag panerad torsk, men eftersom jag stekte torsken i ugnen behövde jag knappt använda någon olja alls
4 fläskkotletter. 1. Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. 2. Vispa samman de andra ingredienserna. 3. Häll vispet över kotletterna och grädda i ugn, 225 grader i ca 45 minuter
4 melerade fläskkotletter. Pensla kotletterna på båda sidor med mango chutney, gärna Bengal Spice som är lite starkare och inte har stora bitar som den vanliga chutneyn
Såg någon på facebook som hade lagt ut en video där de gjorde dessa tilltugg. Salta och goda. Men det räcker med en eller två eftersom de är så pass salta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.