Jag gjorde en jättesmaskig köttgryta igår med fläskytterfilé, paprika och mango chutney. Så god den blev och det här är en av de grytor när man vill avsluta måltiden med att slicka upp såsen från tallriken
4 benfria fläskkotletter à 200 g ½ dl ströbröd Rivet skal av 1 citron 1 msk hackad färsk salvia 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 msk vetemjöl 1 vispat ägg 2 msk olivolja
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Välj tjocka fläskkotletter så att de inte blir för torra. Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Det går varje dag repriser av både Gordon Ramsay´s och Jamiel Oliver´s matlagningsprogram som jag inte sett förut och jag suger åt mig alla bra tips och härliga maträtter som görs
Lägg skivad ost på hälften av skivorna och lägg på sparrisbitarna, lämna lite utrymme runt om. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg och lägg på resten av ostskivorna
Så det fick bli kyckling panerad i grillchips och pasta med vitlökssmak. Har faktiskt inte gjort så mycket idag, bara plockat lite i växthuset och planerat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.