Söndagar är en alldeles utmärkt dag att baka, det vet ni säkert att jag tycker. Herr Russins brorsa fixade körkort i veckan och det firades med en klassiker
Pane carasau eller Pane da musica är ännu ett lätt tilltugg du kan göra av pizzadeg. Bjud den till en välkomstdrink eller som tillbehör på ett buffébord
Halvera tomaterna och fräs dom snabbt i stekpannan, lägg ner i grytan med kycklingen. Minns ni korvgrytan Forsell eller är det bara i oss den har satt sina djupa spår
Brieosten på toppen är svår att beskriva för den som inte har testat, den är mild och lenmenbryter ändå av den heta smaken av chilin på ett underbart sätt
Hade förvällda trattkantareller i frysen som jag fräste i stekpannan efter att ha stekt biffarna. Över i en kastrull och späd med grädde, mjölk, kalvfond, salt, peppar och kinesisk soya
Jag kan lova att den här grytan värmer, men var och en får moderera kryddmängden efter egen smak tycker jag, själv älskar jag mat med sting och hetta särskilt kulna dagar
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Smeten kommer att se grynig ut, men det är i sin ordning. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Varför inte fixa till en gubbröra som vickning på nyårsfesten. Krydda efter smak. Året är snart slut menden ambitiöse hinner ännu röra till det lite grand på slutet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.