Jag är ibland väldigt sugen på något som är lite chokladigt men samtidigt hyfsat nyttigt, så dem här kakorna passar perfekt för att stilla sitt återkommande chokladbehov
Om man vill göra en mindre kaka kan man dela receptet på 4 delar och använda en springform på 12 cm i stället för en stor på 28 cm, vilket jag gjorde. Grädda i ugnen på 200 grader ca 40 min (15-20minuter om man använder mindre form)
Här är receptet på Bountybollar LCHF. Låt stelna på bakplåtspapper. 100g kokosflingor (ICAs ekologiska, innehåller bara 1,5 g kollisar per 100 g). ca 80 g mörk choklad ( jag använde 100 % choklad som jag beställer från LCHFbutiken). Platta ut massan på en tallrik och ställ den i frysen i ca 30 minuter. 100g kokosflingor. 100 g
Och barnen kan äta lite grönsaker medans de väntar på kycklingen, perfekt. Lägg på bakplåtspapper. 1 påse kycklinginnerfilé. Häll över olja och ha i ugnen ca 30 minuterpå 175 grader. 1 påse kycklinginnerfilé
Är ni sugna på choklad då har jag receptet för er. Jag utgick från ett recept som jag hittat hos Åse men minskade lite på mängden sötning samt la till hackad mörk choklad, en skvätt madeira och starkt kaffe
6-12 tsk sötningsmedel. Separera äggen och vispa äggvitorna i en skål för sig till ett fast vitt skum. Tillsätt sedan sötningsmedlet och vispa 1 minut till
Bred lite smör i botten på en ungsform eller om du har några små. Ställ in i ungnen på ca 200 C i ca 20-30minuter tills man ser att äpplena mjuknat upp lite. 100 g smör. 100 g mandel. 3-4 msk profiber. 3-5 äpplen beroende på storlek. 1-2 msk sötningsmedel
Mixa ägg, keso, fiberhusk och grädde med stavmixern och smeta ut ovanpå baconet. Kram på er. Jag brukar vanligtvis göra ugnspannkaka enligt det här receptet som jag visat här tidigare, men jag ville testa något nytt och hittade då istället ett recept på 56kilo. Ingredienser för 2-3 portioner (jag dubblade receptet så blev det lagom för 4 portioner). Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills ytan blivit gyllengul
Stek gyllenbruna och ät dom direkt medans de är lite krispiga på ytan. Hitta receptet i en lchf tidning men tillsatte gul lök, då jag tycker att det tillför en god smak
Vi minskade lite på sötning och bytte lime mot citron, vilket blev väldigt bra. Den här goda cheesecaken bakade min mamma och bjöd mig på ur tidningen Allt Om LCHF nr 1/2015. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda pajbotten i ugnen i 10minuter och låt sedan svalna. 10% Protein - 84% Fett - 4% Kolhydrater
För några veckor sedan var jag till bästa vännerna och där blev jag bjuden på den här mazarinkakan. Receptet hämtat från boken "Baka med LCHF" av Mariann Andersson men jag har använt honung istället för sötningsmedelLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.