175 g
smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 dl kesella Ugn: 225°Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
1 Kavla
ut den och lägg i en pajform. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.
Har testat att göra pajdegmed mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Täck kanterna på pajskalet med aluminiumfolie, så att bara botten på pajdegen syns. Eller så blandar du samman smöret med mjölet med hjälp av fingertopparna
Jag har en tendens att fastna för en viss maträtt eller ett livsmedel, och äter det så mycket att jag nästan tröttnar (har inte tröttnat på muggkakor än dock
1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen
Perfekt att slänga ihop och fylla med det som finns i kylskåpet för tillfället. Receptet på en riktigt bra och enkel pajdeg är ovärderlig att ha i tider av knytkalas och utflykter
En superenkel och helt vansinnigt god glutenfri pajdeg gör jag med mandelmjöl och smör. Ibland skojar jag till den lite extra och byter en deciliter av mandelmjölet mot riven kokos – helt klart ett hett tips, men beror ju lite på vilken typ av paj man gör och hur innehållet passar smakmässigt med kokos
Pensla de nygräddade bröden med kallt vatten. Rör i salt, farinsocker, sirap, ägg och kesella. 250 g mager kesella. Klä 3 formar med bakplåtspapper och lägg i limporna. 1 ägg 250 g mager kesella
Blanda alla ingredienser snabbt till en fast pajdeg, antingen för hand eller med en matberedare. Jag har nu tagit fram ett recept på pajdeg där jag bytt ut en del av det vita mjölet mot grahamsmjöl och en del av smöret till kvarg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.