Sen kavla ut och lägga i pajformen, nagga med gaffel och grädda som vanligt. Jag har nog äntligen hittat det bästa receptet på pajdeg, för mej som vill undvika vitt mjöl och mjölkprodukter
Smula under tiden ner jästen i en skål tillsammans med salt och honung. Tillsätt därefter grahamsmjöl, kruskakli och kardemumma och blanda till en jämn "smet"
110 g smör, normalsaltat 200 g vetemjöl [3,3 dl] 10 g strösocker [0,75 msk] salt 10 g äppelcidervinäger [eller 2 tsk citronsaft] 16 g grädde, 40% [1 msk] 20 g vatten, iskallt [4 tsk]
Det finns naturell och smaksatt kvarg, fast kvargoch flytande kvarg, med tillbehör (bär/sylt, torkad frukt, müsli, nötter, mm) inkapslat i locket eller liggandes på botten och utan tillbehör, smaksatt kvarg utan tillsatt socker, kefir, kesella, ja listan kan göras lång
Rör ihop kvargenmed havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min
Mosa bananen med en gaffel i en skål, blanda sedan i övriga ingredienser. Vid servering lägger du lite kvarg mellan varje pankakare, skiva även banan och jordgubbar och lägg på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.