Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskalet och strö över krydda
Pajdeg. Häll fyllningen över den färdiga pajen i långpannan strax före den skall ätas. 1Skalade räkor (samma vikt som crabfish). 1Pajdeg 375 gram smör 9 dl vetemjöl 6 msk vatten Fyllning 3 paket crabfish a 227 gram Skalade räkor (samma vikt som crabfish) 3 dl gröna ärter 6 dl creme fraiche 3 dl lättmajonnäs 9 msk finskuren purjolök 3 msk chilisås Salt Peppar Finklippt dillRör ihop ingredienserna till pajskalet och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter. Pajdegen kan med fördel göras 1-2 dagar innan den skall ätas. Om ni skall göra en vanlig storlek på pajen, dela ovanstående ingredienser med 3
Tryck ut degen i en pajformmed löstagbar kant. Hacka samman matfett, mjöl och vatten till en pajdeg. Skala räkorna och lägg dem i ett vackert mönster på avokadofyllningen
Kall paj i långpanna med crabfish och räkor. Hur som helst tänkte jag dela med mig av receptet för den här pajen är så enkel och god att göra och passar utmärkt att bjuda på till fester såsom dop, bröllop, födelsedagskalas etc
Idag blev det en ost och skink pajmed broccoli och smulad feta ost. Pajen var given. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.