Ha på citronsaften och koka på svag värme under lock tills frukten är halvmjuk, rör med jämna mellanrum och börjar det se torrt ut späd med lite vatten
Pensla med (brödglans). Värm upp mjölken med smöret. Pensla varje bulle med brödglans. Man kan också låta en eller flera bullar utan att doppa den/de i frö, utan den/dessa penslas med äggula
Dela degen i fyra och tryck försiktigt ut varje bit med fingrarna till en rektangel. Pensla baguetterna med vatten och strö över flingsalt och önskade frön
Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska pain au chocolate från Leilas recept. Vera har börjat smått med smakportioner men än så länge är det inte så uppskattat utan det mesta åker ut
Jag valde ett enkelt recept med socker, citron och kardemumma som smaksättning. Nu är det dags att mixa allt och hälla på burkar, på med lock därefter hettas upp i 100 grader under 5 minuterSatsen gav 3 1/2 burk marmeladsylt som jag hoppas passar till skinkan eller revbenspjäll till julbordet
Jag har ett doftljus med doften Pain Au Raisin. De senaste dagarna när jag har suttit i soffan och känt doften av paketet med värmeljusen har jag suttit och fantiserat om olika bakverk
Smöra formarna och täck kanter och botten med hyvlad mandel. Blanda mandelmassa med smör. När kakan kallnat, sikta på ett påskmotiv med hjälp av en mall och florsocker
Lägg sedan degen uppochner i en mjölad jäskorg och placera korgen i en plastlåda med lock. Mjöla brödet ordentligt och snitta det sedan med ett rakblad eller en snittkniv
250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.