500 g
stenmalet siktat dinkelmjöl 125 g fint fullkornsrågmjöl 125 g stenmalet fullkornsemmermjöl 500-600 g ljummet vatten 20 g grovt havssalt (oraffinerat) 300 g levaindeg
Låt svalna på galler. Dags att avnjuta ett riktigt gott bröd, helt utan konstiga tillsatser och helt utan jäst, med smältande smör eller något annat gott på
Det är väldigt enkelt att göra och det har inte riktigt blivit populärt att baka painau chocolat än i Sverige men förhoppningsvis så hittar fler den gömda skatten i att kunna baka det här goda bakverket oftare
Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska painau chocolate från Leilas recept. Painau chocolate Ingredienser450 g färsk smördeg på rulle100 g nutella50 g mörk choklad100 g mandelmassa1 st apelsin, rivet skal1 st ekologiskt äggMandelspån att strö över innan gräddningFlorsocker att pudra ovanpå bröden vid serveringGör så här1. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. 450 g färsk smördeg på rulle
Innan vi gick och la oss fick jag dock lust att baka painau chocolate på färdig smördeg och det blev väldigt gott, choklad + nutella + smördeg är aldrig fel =)
Låt svalna på galler. painauchocolate Ingredienser. Här kommer ett snabbt och enkelt recept på jättegoda painau chocoalte som bara tar 30 minuter att göra och som är supergoda att äta till frukost när man vill lyxa till det lite. Ta ut smördegen från kylen och rulla ut smördegen och låt den stå i rumstemperatur i 15 minuter innan du börjar jobba med den. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader varmluft i ca 20 minuter, rullarna ska då ha puffat upp sig och blivit gyllenbruna
Jag har aldrig ätit en Pan Au Raisin tidigare och vet inte om de görs med någon form av briochédeg eller smördeg, men kan medddela att dessa blev sjukt goda
250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Hittade ingen smördeg på rulle. 250 g färsk smördeg på rulle. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, (eller 200 grader över/undervärme). Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. 250 g färsk smördeg på rulle
Lepain de Lodève med levain enligt Jan Hedh. ) med en alldeles egen variant något som de vet att jag tycker om – nämligen Painau Chocolat fast med pistagepraliné och en god kopp Americano från Slöinge Kafferosteri
Pain de Martins Stureby Levain. Där hittade jag ett bröd han kallar för Stureby Levain. Nu skall den få stå varmt över natten, kanske har du ett skåp ovanför kylen/frysen
Det var hur som helst första gången som jag gjorde painau chocolat och det kommer jag göra igen, de blev hur goda som helst med en ganska stark chokladsmak
Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska painau chocolate från Leilas recept. 450 g färsk smördeg på rulle. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. 450 g färsk smördeg på rulle
Porslin från GreenGate, recept från Leila Lindholm. Tur att man har en timmas massage inbokat efter jobbet så hinner man bli en ny människa till fredagskvällen och helgen
C’est le temps pour quitter Kamakura et aller à Tokyo, mais le temps est le plus clair depuis notre arrivé au Japon, donc il faut faire un dernier regard dans la matinée sur le magnifique montagne Fuji
En enklare variant av denna goding som jag annars brukar göra efter Leilas recept,. är att skära ut en ”lagom” bit smördeg(efter hur sugen du är ) och just idag hade jag Rene Voltaires Hazelnut & Chocolatespread hemma så då bredde jag ett lager av denna ljuvliga kräm på smördegen, rulla ihop och lägg den eller dem på en plåt, pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.