1 tsk
eller mer av hel kardemumma Nästa gång ska jag blanda i färsk ingefära också!!!!Kokas på svag värme under lock i ca 2-3 timmar, tills frukten börjar bli rödfärgad.Jag mixade allt och fyllde sedan på rena burkar som hermetiserades i 100 graders ugn i
Låt dem kallna på svalt ställe innan de läggs i burk och ha en bit bakplåtspapper emellan. De här kakorna fick vi till adventskaffet i Västerås, superenkla att göra och ännu mer super att äta
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Ska du bara göra en efterrätt i jul – gör den här. Knaprig chokladbotten med en ljuvligt krämig cheesecakefyllning med fyllig apelsinssmak, toppat med en chokladswirl som gör kakan lite extra julfin
Har börjat baka lite smått inför julen. Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
Skala frukterna och ta bort kärnhuset. Skär frukterna i mindre bitar och lägg i en kastrull. Ha på citronsaften och koka på svag värme under lock tills frukten är halvmjuk, rör med jämna mellanrum och börjar det se torrt ut späd med lite vatten
GOD JUL. Jo jag vet, alla lägger upp recept på kola just nu men jag bara måste göra det jag också. så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter
Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. TJONG. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten. Låt kakan ligga framme under formen någon dag innan du skär den i skivor och fryser in den
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.