Pain au Chocolat är ett favoritbakverk som härstammar från Franrike. Det är väldigt enkelt att göra och det har inte riktigt blivit populärt att baka pain au chocolat än i Sverige men förhoppningsvis så hittar fler den gömda skatten i att kunna baka det här goda bakverket oftare
So, congratulations Chrystelle, hope you enjoy the éclair chocolate. Det här är andra gången jag testar att göra eclair hemma och denna gången gick det betydligt bättre än förra
Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska pain auchocolate från Leilas recept. Pain auchocolate Ingredienser450 g färsk smördeg på rulle100 g nutella50 g mörk choklad100 g mandelmassa1 st apelsin, rivet skal1 st ekologiskt äggMandelspån att strö över innan gräddningFlorsocker att pudra ovanpå bröden vid serveringGör så här1
painauchocolate Ingredienser. Här kommer ett snabbt och enkelt recept på jättegoda pain au chocoalte som bara tar 30 minuter att göra och som är supergoda att äta till frukost när man vill lyxa till det lite
250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Fondant auchocolate är helt magiskt tycker jag. Så idag när jag blev rastlös bakade jag det. Mumma. Det blev några små och sen gjorde jag två stora formar också
Himmelsk god och delikat choklad fondantIngredienser till 4 mindre porslinsformar. 100 gr god mörk choklad100 gr mjölkfritt margarin100 gr socker2 ägg + 2 äggulor100 gr maizenalite saltlite äkta vaniljpulverTill formarna
Fondant au Chocolat 8 personer200 g 70 procentig mörk choklad1 msk starkt- eller espressokaffe200 g smör2,25 dl socker5 ägg1 rågad msk mjölSmörj och mjöla en springform
Innan vi gick och la oss fick jag dock lust att baka pain auchocolate på färdig smördeg och det blev väldigt gott, choklad + nutella + smördeg är aldrig fel =)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.