Place the chopped dark chocolate in a heat-proof bowl or large measuring cup. Pour the hot coconut milk over the chocolate, making sure all the chocolate is submerged and let it sit for a minute
Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska pain auchocolate från Leilas recept. Pain auchocolate Ingredienser450 g färsk smördeg på rulle100 g nutella50 g mörk choklad100 g mandelmassa1 st apelsin, rivet skal1 st ekologiskt äggMandelspån att strö över innan gräddningFlorsocker att pudra ovanpå bröden vid serveringGör så här1
Han valde den franska klassikern tarteau citron och jag axlade utmaningen. Rulla degen över kaveln och skjut in tarte-formen (med räfflade sidor och lös botten) under till och drapera degen över formen (den behövs inte smöras)
painauchocolate Ingredienser. Här kommer ett snabbt och enkelt recept på jättegoda pain au chocoalte som bara tar 30 minuter att göra och som är supergoda att äta till frukost när man vill lyxa till det lite
Place the chopped chocolate into a bowl. Pour the chocolate ganache evenly into the crust. Arrange the halved cherries on top of the chocolate as desired
Fondant auchocolate är helt magiskt tycker jag. Så idag när jag blev rastlös bakade jag det. Mumma. Det blev några små och sen gjorde jag två stora formar också
C. a. 1. 0. -. 2. p. o. r. t. i. n. e. B. 3. d. l. D. u. k. ä. v. s. /. m. f. ö. j. h. b. G. å. T. c. M. x. g. O. F. y. 4. S. N. ,. H. J. w. A. I. ´. W. P. L. d l. m l
Chocolate Caramel Tartadapted from Saveurca 10-12 bitarSkal180 g vetemjöl (3 dl)35 g kakao (nästan 1 dl)2 g salt (ca ½ tsk)150 g rumsvarmt smör70 g florsocker (drygt 1 dl)2 äggulor½ tsk vaniljextraktFyllning300 g strösocker (3,4 dl)90 g vatten (0,9 dl)60 g ljus sirap (3 msk)ca 2 g maldonsalt (ca 1 tsk)90 g smör100 g vispgrädde (1 dl)Chokladganache110 g vispgrädde (1,1 dl)100 g mörk choklad1 kula (ca 1 tsk) smörrostade pinjenötter och maldonsalt till garneringSkaletSättugnen på 175 grader (vanlig ugn)
Ljuvlig chokladkakaFrasig på utsidan, mjuk och saftig inutiIngredienser. 4 ägg200 gr mörk choklad, hackad150 g valfritt alternativ till smör100 gr mandelmjöl150 gr socker (100+50)½ tsk äkta vaniljpulver1 krm bakpulverflorsocker och kakao till garneringGör så här
En syrligt god och kladdig citronpaj med sälta som på franska heter Tarteau Citron. Citrus i bakverk är något av en favorit hos mig och denna gjorde jag i små portionsformar, men det går precis lika bra i en vanlig pajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.