Pad Thai
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/2 pkt risnudlar
  • 11 pkt böngroddar
  • 12 msk olja
  • 13 st vitlöksklyftor
  • 11 finhackad chili
  • 12 st scharlottenlökar
  • 11 st morot
  • 12 msk tamarindpasta
  • 11-2 msk socker
  • 12 tsk fisksås
  • 12 tsk ljus soja
  • 11 st ägg
  • 11 näve rostade och hackade cashewnötter
  • 13 st kycklingfileer
  • 12 msk sesamolja
  • 1 salt, peppar
  • 1 limeSå här gör du Blötlägg nudlarna. Platta risnudlar brukar jag lägga i ljummet vatten i 15-20 minuter innan jag steker dom. Hacka chili och vitlök. Skär morot och lök julienn (långa och smala strimlor). Strimla kycklingen och stek i olja, häll över sesamoljan, salta och peppra. Ställ åt sidan. Hetta upp olja i en wokpanna. Släng i chili, lök och morötter. Häll av nudlarna och stek dem tillsammans med löken och moroten. Blanda ner tamarindpasta, socker, fisksås och soyan. Knuffa nudlarna åt sidan i woken och kläck i ägget i samma panna, rör i det tills det stelnat. Blanda ner kyckling och rör om väl. Servera med lime, nötterna och thai basilika Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.