11 kruka
koriander, blad plockade och stjälkar finhackade
12 ägg,
uppvispade
1150 g
böngroddar
1100 g
jordnötter, grovhackade
12 lime,
klyftade
1 neutral
rapsolja, till stekning
1
salt
14 msk
ljus sirap
14 msk
tamarindkoncentrat eller pressad lime
13 msk
fisksås
1300 g
skalade räkor 300 g platta risnudlar 1 rödlök, strimlad 1 vitkålsklyfta, strimlad 1 morot, i tunna slantar 4 salladslökar, i 3 cm bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade 2 ägg, uppvispade 150 g böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade 2 lime, klyftade neutral rapsolja, till stekning salt
1 Pad
thai-sås4 msk ljus sirap 4 msk tamarindkoncentrat eller pressad lime 3 msk fisksåsBlötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är något al dente. Häll av dem i ett durkslag. Rör ihop ingredienserna till såsen. Hetta upp en wok eller stor stekpanna tills den börjar ryka. Häll i lite olja och fräs rödlök, vitkål, morot och salladslök på hög värme 1-2 minuter. Tillsätt vitlök, korianderstjälkar och ingefära, fräs i 1–2 minuter. Rör ner nudlarna och häll på såsen. Blanda runt. Fös nudlarna till sidan av woken och häll i de uppvispade äggen i hålet. Låt steka i 2 minuter och rör om ordentligt så att nudlarna täcks av ägg. Vänd slutligen ner böngroddar, hackade jordnötter och räkor. Servera med koriander på toppen och limeklyftor.
Idag blev det en hastigt ihopslängd middag av strimlad skinkstek som jag hade fryst in nyligen och bambuskott som jag varit och köpt med lite andra asiatiska produkter
Börja med kycklingen. Blanda väl och låt stå medan du förbereder det andra. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, salladslök, jordnötter, sesamfrön och ev chiliolja
Börja med dressingen. Lägg räkor på salladen. Riv skalet på limen med zestjärn och pressa ut saften. Blanda ihop med ingefära, fisksås, sriracha (eller sambal oelek) och socker
Skär kycklinginnerfileerna i bitar och bryn dom med fisksås och svartpeppar som krydda. Bryn dom skivade morötterna tillsammans med purjon och pressade vitlöksklyftorna
Thailand here I come. I med böngroddar och räkorna. Hetta upp oljan och i med chili och vitlök. Funkar kanoners att byta ut räkorna mot kyckling om man så vill
Oftast när vi köper thaimat så brukar en av rätterna vara PadThai. -)Det är ju faktiskt en väldigt enkel rätt med rätt så simpla ingredienser men det blir väldigt gott och smakade precis som det brukar göra på thairestaurang
Padthaimedräkor och kyckling. Nästa helg vill hon ha sushi, och därefter nudelsallad medräkor. Skala de råa räkorna och ta bort den svarta bajssträngen
Kommentarer
manuela-2
God smak! Köpte färdig par thaisås, färdigskuren kål/morotsmix och ett extra ägg
manuela-2
Hoppade även över alla gullegutt-ingredienser. Köp fryst hackad ingefära!!!
Logga in eller Registrera för att kommentera.