Ett ord med en doft av kanel, vanilj, höstäpplen, nykokt kaffe och jordgubbssaft… Jag älskar forna tiders kafferep och fast jag skrivit om det många gånger på bloggen så tycker jag inte att man nog kan understryka vilken av denna härliga tradition
Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
Nu ska ja jobba med tavlorna för att sen kasta mig iväg och köpa packningsmaterial som är slut. Vi njöt allesammans av ljumma ljuvligt doftande scones med jordgubbssylt och ost på till söndagsfrukost
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
med krispiga bitar utanpå och rosa kött inuti. Här i England är söndagssteken helig oavsett vilket djur den kommer ifrån, och det är ett område jag är lite osäker på
Bryn dom i smör, krydda med salt och peppar. Sätt på medelvärme så att osten smälter. Häll grädde, creme fraiche, vatten, osten, sweet chilisås och grönsaksbuljong i en gryta
Det är ju så gudomligt gott med hemgjorda mazariner. Jag följde receptet nedan, men i chokladvarianten la jag till ett par matskedar kakao i både mördeg och fyllning
Rulla ihop steken och bind med ett bomullssnöre så den håller ihop. Krydda, bred på örterna, citronskalet, den pressade vitlöken, de delade oliverna och den smulade fetaosten
Lammstekmed chèvregratinerad potatis- och fänkålsgratäng och ugnsbakade schalottenlökarLammet, fyllt med rosmarin och rucola, går väldigt bra ihop med den krämiga gratängen som förutom potatis innehåller fänkål och chèvre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.