Först fyller jag halva frysen med sockerkaksrester efter ett antal misslyckade försök med att få fram ett recept på den här chokladkakan med cream cheese-fyllning
Smörj en kakform på ca 24 cm i diameter och häll smeten i formen. 1. Förvärm ugnen till 170 grader. 2. Vispa ägg och äggula tillsammans med en tredjedel av sockret till ett luftigt skum
· För att få bort det inre, fnasiga skalen på pistagenötterna gör du som med mandeln till glöggen. Lägg dem i en kastrull, fyll på med vatten så att de täcks, ställ kastrullen på spisen
Klassiska maträtter att ha till påsk är kyckling och lamm. Förra året serverade jag parmainlindad kyckling i balsamicosås, i år lutar det åt lammstek, alternativt en klassisk grillning
Det kanske låter lite wierd, men lättkokt och sedan inlagd aubergine får faktiskt en konsistens som är förvånansvärt lik de där små sillfilé-bitarna som används i inlagd sill
De önskade sås påfyra sorters peppar eller mammasås som de säger. Sen blandade jag ihop alla ingredienser med en gaffel i en tallrik, la smöret på gladpack, rullade ihop och slängde i frysen en stund
Tänk, ibland är man på sådant där humör då ingenting utom choklad fungerar. Så är det för mig i alla fall – det kvittar vad som ligger och frestar på tallriken, för har det ingenting med choklad att göra så kommer det inte göra något gott ändå, bara [
Jag ligger lite efter med uppdateringar om veckans bröd, men nu ska det bli ändring på det. Vi börjar med förrförra veckans bröd på Solhaga Stenugnsbageri som var en riktigt tung rackare
Efter några lugnare dagar med kontorsarbete samt besök på mina komvux elevers praktikplatser var det dax för en fyra rätters meny med elever från årskurs tre på Almåsgymnasiet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.