Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Blanda allt noga, med händerna. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Fortsätt att lägga bladen med fyllningen emellan, det ska vara 3 fyllningar sammanlagt. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater)
MonteringLägg chokladkakan på nötbottnen och skär försiktigt i bitar med en varm vass kniv. Vilken tur då att jag har en man som mer än gärna pular med många dessertmoment när det är festligheter på gång
Städade och donade påochpå kvällen ställde jag mig och bakade två sorters kakor (plus lite fusk med skurna pepparkakor av en färdig deg som blivit över i kylskåpet)
· Rör smöret smidigt tillsammans med florsockret och vaniljsockret. Först fyller jag halva frysen med sockerkaksrester efter ett antal misslyckade försök med att få fram ett recept på den här chokladkakan med cream cheese-fyllning
Värm på svag värme tills allt har smält samman. 1Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 min under omrörning. 1Lyft av kastrullen från spisen och rör ner chokladen. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. 1Låt stelna och skär sedan i små bitar med en vass och varm kniv
Även om jag har svårt att tro att de flesta av oss klarar av att hålla hans tempo, så var programmen bevis på att man med framförhållning och smarta knep i köket kan skapa riktigt vällagad mat på ganska kort tid
Kavla ut degen på mjölat bakbord. Pajdeg. Blanda olja, sesamfrö och mjöl, gärna i matberedare. Tillsätt salt, ägg och vatten och arbeta ihop till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.