Ibland samverkar saker och ting på ett nästan kusligt vis. Först fyller jag halva frysen med sockerkaksrester efter ett antal misslyckade försök med att få fram ett recept på den här chokladkakan med cream cheese-fyllning
Smörj en kakform på ca 24 cm i diameter och häll smeten i formen. 1. Förvärm ugnen till 170 grader. 2. Vispa ägg och äggula tillsammans med en tredjedel av sockret till ett luftigt skum
· För att få bort det inre, fnasiga skalen på pistagenötterna gör du som med mandeln till glöggen. Lägg dem i en kastrull, fyll på med vatten så att de täcks, ställ kastrullen på spisen
Fyra varianter på amuse-bouchesPortioner. Terrin på rimmad kalvtunga och svartrötter. Skär gösfilén på längden ovanför bröstbenen så fisken blir benfri
Det är inte säsong för kanin ännu med jag fick tag på en fryst i Söderhallarna. Kanin har ett ljus kött som påminner lite om kyckling i smak och konstistens men smaken är lite sötare och går lite mot det vilda
Klassiska maträtter att ha till påsk är kyckling och lamm. Förra året serverade jag parmainlindad kyckling i balsamicosås, i år lutar det åt lammstek, alternativt en klassisk grillning
Här är fyra jättegoda och enkla olika versioner av veganska sillar att göra till jul. Senapssillen har sig ett eget inlägg, men inte de andra, och framförallt inte på en och samma gång
De önskade sås påfyra sorters peppar eller mammasås som de säger. Sen blandade jag ihop alla ingredienser med en gaffel i en tallrik, la smöret på gladpack, rullade ihop och slängde i frysen en stund
God morgon på er. En riktigt mysig frukost – en bra start på dagen. Scones är verkligen enkelt att göra, och görs på ingredienser som jag tror att de flesta av oss har hemma till vardags
Tänk, ibland är man på sådant där humör då ingenting utom choklad fungerar. Så är det för mig i alla fall – det kvittar vad som ligger och frestar på tallriken, för har det ingenting med choklad att göra så kommer det inte göra något gott ändå, bara [
Efter några lugnare dagar med kontorsarbete samt besök på mina komvux elevers praktikplatser var det dax för en fyra rätters meny med elever från årskurs tre på Almåsgymnasiet
En del är Nya och andra har några år på nacken. Massor av godsaker att pröva på till julens gottebord. Det finns många fler att välja på i hyllorna och därför återkommer jag en annan dag med flera kokbokstips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.