Höstig päronpajmedmandel och ingefära. Och så har jag en alldeles utomordentligt god päronpaj som ni kan sätta händer och tänder i om ni vill prova att baka
Jag vet inte vad det är som gör att jag tycker att den här pajen känns så lyxig, kanske är det de fina tunna päronskivorna, mandelmassan, den fina formen jag fick av Hanna och Ted i födelsedagspresent, eller till och med bara det söta florsockret på toppen
Toppa medmandelspån, hackade nötter eller andra nötter efter tycke och smak. Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka
Fördela smöret i blandningen med fingertopparna till en grynig massa. 1 dl mandelspån. Strö över mandelspånen och in i ugnen ca 30 min. 1 dl mandelspån
Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos. Servera pajen ljummen med grädde, vaniljsås eller glass. Hej. Här kommer receptet på en god paj jag gjorde på jobbet
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Lägg smör i bitar, strösocker, mandelspån, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Lägg dinkelvetemjöl, smör, äggula, rapsolja, strösocker, salt och vatten i matberedaren med kniven monterad
Vi träffades till eftermiddagsfika och jag hade bakat en Päronpajmed Kolagrädde. Grädden som man blandade med kolasås blev kanske i sötaste laget till men "sött e gött"
Låt päronen rinna av och lägg i formen med kupiga sidan upp. Servera med grädde. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Strö över mandelspån och grädda i 30 minuter. 2 msk mandelspån
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.