Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen. Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka
1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Rör ihop fyllningen och häll ut jämt över kakan och strö över bären. Servera med vaniljsås. Ställ ugnen på 200 grader och smöra en långpanna (30*40 cm). Strössla sedan den andra delen av degen över fyllnings och grädda i 30 minuter
En smulpajmed inbakad vaniljkräm. Blanda resterande pajdeg med havregrynen och smula över pajen. Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull och låt det sjuda på svag värme under vispning tills det blir en tjock kräm
Jag får nämligen vara hemma med mina barn vartenda kväll numera, och det är guld värt. Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken
Blanda kokosflingornamed kakao eller O'boy, och strö över marängen. I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Låt stå och gosa till sig medan du gör smeten. Receptet kommer från bloggen "Bakverk och fikastunder" (mama), men jag har lagt till socker och kanel på äppelbitarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.