Fransk päronpaj med mandel
Trattoria
Trattoria
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör, kallt 4 dl vetemjöl 0.5 dl florsocker 1 Ägg Blanda det tärnade smöret med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägget och arbeta ihop degen. Överarbeta inte, den skall bara precis gå ihop. Täck med plastfolie och låt vila i kylen i ca 30 min Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 5-7 min Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 5 st stora päron
  • 1 dl flagad mandel
  • 175 rader i ca
  • 25-30 min Servera med lättvispad grädde alt creme fraiche

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.