150 g
smör, kallt 4 dl vetemjöl 0.5 dl florsocker 1 Ägg Blanda det tärnade smöret med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägget och arbeta ihop degen. Överarbeta inte, den skall bara precis gå ihop. Täck med plastfolie och låt vila i kylen i ca 30 min Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 5-7 min Fyllning:
200 g
mandelmassa
3
ägg
1 dl
mjölk
5 st
stora päron
1 dl
flagad mandel
175 rader
i ca
25-30 min
Servera med lättvispad grädde alt creme fraiche
Höstig päronpajmedmandel och ingefära. Och så har jag en alldeles utomordentligt god päronpaj som ni kan sätta händer och tänder i om ni vill prova att baka
Ta ut pajbotten efter 15 min istället för 20 min, strö på flagad mandel och hackad mörk blockchoklad, ställ in i 5 min till. 1 stor burk à 825g (avrunnen vikt 460g) med konserverade päron
Blanda ner gulorna, vispa vitorna till ett hårt skum och blanda ner tillsammans med citronen. Rör smör och socker pösigt och blanda i den malda mandeln
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
Toppa medmandelspån, hackade nötter eller andra nötter efter tycke och smak. Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka
4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.