Jag kan ärligt säga att jag inte saknat lantstället en enda gång i sommarn. Vi hade faktiskt blåbärsris på tomten, och barnen var i stort sett konstant blåa om läppar och tunga
Jag tittar sällan på matprogram i tv men läser regelbundet "Allt om mat" och en del kokböcker, men framför allt återvänder jag alltid till Julia Child som länge varit min mat-guru
Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter. Tidigare hadejag oftast stekt den, någon gång grillat, med aldrig ugnsbakat den i sås
Det var bara det jaghade på hjärtat. Receptet har jag hittat hos Ann-Louise på Lilla Matdériven somjag väl hyllar ungefär lika ofta somjag hyllar disaronno, men hon är ju så himla bra på det här med enkel och vegetarisk mat, och bra mat för barn, och bra på det här med äggfritt och nötfritt och sockerfritt och giftfritt
Drinken bär namnet Schottish Yell, och så snart jag i egenskap av amatörbartender lyckas fixa färskpressad ingefärsjuice och köpa orgeat hos exempelvis Barkonsult (då jag inte orkar göra själv, somjag ser att "gamla" Tockasvansen gjorde egen av för längesedan), ska jag se till att det serveras sådana här i vårt hus
Omjag vore en meny, så vore det den här. Helt ogenomtänkt, men med väldigt gott slutresultat. Bröd + en bit nygrillad ost + syrlig salsa + ett glas iskallt rosé - jorå, där sitter den, vill jag lova
Eftersomjag har en så fin liten grupp på Facebook var det i förrgår en gammal skolkamrat som i perfekt kontext kunde be mig om min eminenta experthjälp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.