Hoppas att alla haft en fin Midsommarafton, och att ni vaknat pigga och förväntansfulla - antingen ni nu har lagt sju sorters blommor eller kavaljerer under huvudkudden
Jag har börjat göra mängder av Nicecream - en nyttigare variant av glass som är fri från sådant som kroppen inte behöver - mjölkfri, glutenfri och sockerfri
Deras variant av semla passar bra för dig som vill köra både gluten- och mjölkfritt. Jag har inte gjort några egna semlor i år och tänkte därför passa på att tipsa om några goda semlor som matbloggs-vänner till mig har gjort
Detta var en av grejerna jag slängde ihop och som blev så goda att jag måste ge er receptet. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kardemumma och vaniljpulver i en skål
Inte lätt att bjuda på nåt men denna smulpaj blev både gluten och mjölkproteinfri. Dela matfettet i tärningar och finfördela det med mjölet till det blir en kletig deg
Dessutom törs jag faktiskt påstå att kakan hör till det mer nyttiga man kan hitta i fikabrödsväg. Tur då att det finns frystorkade jordgubbar och hallon som håller kvar sommarkänslan
Det här är en äppelkaka av det mer rustika ochnyttiga slaget. Eftersom jag visste att lilla I skulle få smaka på kakan var jag återhållsam med sockret - även om jag använde det mer nyttiga kokosblomssockret - men du kan öka på med lite mer socker om du önskar
Kakorna gräddade jag på 150 grader i ca 35-40 min. Muffins lär ta ca 10-20 min. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader. ca 35-40 min. Muffins lär ta ca 10-20 min
Det har förstås spekulerats vilt i vilka frågor som skulle avhandlas och dryftas vid hans och statsminister Reinfeldts superhemliga möte i Rosenbad igår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.