I helgen har jag varit aningen okontaktbar tyvärr, jag har spenderat ett par dagar hemma hos mina föräldrar för att dels fira fars dag och dels planera min pappas födelsedagsfest, som inträffar nästa helg (han fyller nämligen nu på torsdag)
Den här goda cheesecaken bakade min mamma och bjöd mig på ur tidningen Allt Om LCHF nr 1/2015. Vi minskade lite på sötning och bytte lime mot citron, vilket blev väldigt bra
Kladdkakor äter jag inte ofta numera och jag har försökt testa några nyttiga varianter, men det har aldrig blivit riktigt bra och jag har inte fått till den där kladdiga och kletiga konsistensen
Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. Det går lika bra att platta ut all smet på en plåt och bryta knäcket i bitar när det är färdigt
Nyttiga muffins med valnötter (6-8 st). Jag bakade lite igår kväll. Detta var en av grejerna jag slängde ihop och som blev så goda att jag måste ge er receptet
Nyttiga varianter kan vara minst lika goda, om inte godare ibland. Idag experimenterade och och Filippa i köket och bakade riktigt nyttiga och goda muffins
Ingredienser2,5 dl naturella nötter (jag väljer 50/50 cashew/mandel)100 gram torkade mangoskivor (blötlagda i ca 20 min) 10 osvavlade aprikoser, urkärnade (blötlagda i ca 20 min) Rivet skal från 1⁄2 ekologisk citron + 1 msk citronjuice 1,5 dl kokosflingor (jag rostar flingorna på låg temperatur i ugnen för att få fram mer kokossmak, lägg undan 0,5 dl kokosflingor på ett fat, som sedan ska användas som strössel)Eventuellt 1 msk honung eller agavesirap (för sötare resultat) Gör så härMixa nötterna till ett grovt kross i en matberedare
Scones är lätta och behändiga att svänga ihop när man har bråttom. Passar jättebra till utflykten eller till söndagsfrukost eller brunch när man kanske vill ha något mittemellan smörgås och fikabröd