Nyttiga bars med dadlar och nötter
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 pkt färska dadlar (600 g)
  • 1200 g sötmandel
  • 12 tsk malet vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 1
3/4 dl kakao
  • 11/2 kopp starkt kaffe- typ espresso.
  • 11 dl rågflingor (havregryn funkar också)
  • 11/2 dl osötat jordnötssmör
  • 1
1/2 dl pumpakärnor
  • 11/2 dl kokosflingorSå här gör du 30 minuter Sätt på ugnen på 225 grader. Rosta mandlarna i ugnen i ca 10 min. Tag ur och låt svalna Kärna ur dadlarna och lägg dem i en blender/mixer. Slå på resterande ingredienser och mixa till en smet. Lägg ett bakplåtspapper i en stor form och bred ut smeten till ett jämt lager. Jag smetade ut ett lager med jordnötssmör över halva formen och toppade den med kokosflingor. Den andra hälften garnerade jag med pumpakärnor. Ställ in i frysen i minst 1 timme. Ju längre desto godare! Skär ut i avlånga bitar och NJUT! Dessa håller flera dagar om inte veckor i frysen. ENJOY! Spara recept 6 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 765

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.