Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Tag ut och låt vila några timmar före servering. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med brännare eller under grillelementet i ugnen (full effekt) tills sockret är karamelliserat
Hela eftermiddagen ska spenderas åt att fixa och dona lite här hemma, koppla av och mysa. Den här crème brûléen bjöd min systerson på när vi var hemma hos syrran på middag
Jag är nämligen en "sucker" för Crème Brûlée och beställer det i princip varje gång jag är på restaurang, men den här juliga varianten var något nytt för mig
Lägg äggulorna i en bunke och vispa ner gräddmjölken. Strö över ett jämnt lager rörsocker och bränn av brûlèen med en gasolbrännare eller i ugnen på full grilleffekt någon minut
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. Åter igen fick vi uppdraget att laga desserten och jag valde att bjuda på en av mina favorit desserter, Creme Brulée
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. Åter igen fick vi uppdraget att laga desserten och jag valde att bjuda på en av mina favorit desserter, Creme Brulée
Creme brûlée med saffran och passionsfrukt. Det absolut bästa med creme brulee tycker jag är den lena konsistensen på puddingen och den knapriga ytan som blir av bränningen
Jag brukar använda cocotteformar, men den här gången tog jag mindre glasformar istället eftersom det är en fem-rättersmenyoch att jag dessutom serverade en fruktsallad till också
kokas på mjölk, grädde och socker och smaksätts med vanilj. Crème Caramel. I vissa recept används endast grädde man kan variera förhållandet mellan grädde och mjölk som man vill
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Men jag passade på att göra klassisk Creme Brulee (och hålla i dem ordentligt när jag tog ut dem ur kylen den här gången) när min pappa var här och hälsade på förra helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.