Koka upp mjölken och grädden med citronzest ochkanelstång. Bränn sockret med gasolbrännare. Plocka sedan upp kanelstången, koka upp blandningen igen och vispa ner äggulan
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. I stället för den klassiska vanlijbruléen lagade jag två med olika smaksättningar som blev jättegoda
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. I stället för den klassiska vanlijbruléen lagade jag två med olika smaksättningar som blev jättegoda
Koka upp grädde, mjölk ochkanelstång i en kastrull. Blanda äggulor och strösocker i en bunke. Crèmebrûléemed smak av kanel passar lika bra nu till dessert i adventstider som avslutning på självaste julafton
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kaneloch nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Här bjuder jag på en härlig efterrätt att njuta till kaffet, det bästa med detta recept är att det passar även att njuta av som frukost och eller en lättare lunch
CrèmeBrûléen kan (förutom knäcktäcket) förberedas i god tid innan och förvaras svalt. Precis innan serveringen täcker du formarna med socker och bränner ett lock med hjälp av en gasbrännare
Creme brûléemed saffran och passionsfrukt. Det absolut bästa med creme brulee tycker jag är den lena konsistensen på puddingen och den knapriga ytan som blir av bränningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.