Vad är skillnad/likhet på  Crème Brulée, Crème Caramel och Panna Cotta.
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Vad är skillnad/likhet på Crème Brulée, Crème Caramel och Panna Cotta.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Beskrivning

    Panna Cotta
    kokas på mjölk, grädde och socker och smaksätts med vanilj. Puddingens konsistens får man fram genom att tillsätta gelatin. Puddingen stelnar i kyl. I vissa recept används endast grädde man kan variera förhållandet mellan grädde och mjölk som man vill. Panna Cotta betyder kokt grädde på italienska.

    Crème Caramel
    görs på mjölk, socker, ägg, äggulor och vanilj. Ibland används även grädde för att få en fylligare och fastare pudding. I vissa recept används hela ägg i andra endast gulorna eller både och. Puddingen tillagas i vattenbad i ugn. Namnet Caramel kommer från att man smälter sockret som man sedan glaserar botten på formen med. När puddingen är tillagad och fått stå en stund på karamellen smälter denna till en karamellsås.

    Crème Brulée
    görs på mjölk, grädde, äggulor och vanilj. Förhållandet mellan grädde och mjölk går att variera hur man vill. Puddingen tillagas i ugn ibland direkt i ugn men oftast i vattenbad. Puddingen Bruleras, eller bränns genom att man strör socker i omgångar ovanpå. Efter varje omgång bränner man av sockret med en brännare, alternativt bränner man av dem i ugn.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.