Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar. Tror att créme brulée kvalar in som den bästa desserten alla kategorier
Koka upp mjölken och grädden med citronzest och kanelstång. Bränn sockret med gasolbrännare. Plocka sedan upp kanelstången, koka upp blandningen igen och vispa ner äggulan
Jag är nämligen en "sucker" för Crème Brûlée och beställer det i princip varje gång jag är på restaurang, men den här juliga varianten var något nytt för mig
Crème Brûléen kan (förutom knäcktäcket) förberedas i god tid innan och förvaras svalt. Precis innan serveringen täcker du formarna med socker och bränner ett lock med hjälp av en gasbrännare
Vad jag gillar med både kladdkaka och den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
Creme brûlée med saffran ochpassionsfrukt. Det absolut bästa med creme brulee tycker jag är den lena konsistensen på puddingen och den knapriga ytan som blir av bränningen
kokas på mjölk, grädde och socker och smaksätts med vanilj. Namnet Caramel kommer från att man smälter sockret som man sedan glaserar botten på formen med
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.