Efter att ha rest i både Thailand och i medelahavsområdet har jag dock fått upp ögonen på bläckfisken som råvara, den är både enkel att tillaga och fortfarande relativt billig att inhandla
Blanda lite mer än hälften av limesaften med olivolja, avokado, chili, salladslök och koriander. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Det här är bland det godaste som finns och det doftar ljuvligt
Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen en timme innan servering. Räkormed sting. Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt
Vi stekte till några stora räkoroch kryddade med vitlök, chili och lime. Smaka av med salt. Fräs räkorna i olja och lägg i chilin, vitlöken och pressa i limen
Jag valde att smaksätta mina räkormed chili, vitlök och persilja men du kan självklart gå mot andra smaker som ingefära, lime eller exempelvis kryddstark piri-piri
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraoch gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
I år har det gått bra med citrongräsodlingen så vi bestämde oss för att marinera räkormed skal i sweet chili och citrongräs och det blev mycket goda lite klibbiga räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.