Norröna matjessill med äggcrème och gräslök
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g matjessillfiléer, helst Norröna
  • 12 hårdkokta ägg
  • 11 dl crème fraiche
  • 11 msk orökt kaviar, t ex Ejderns smörgåskaviar
  • 1 salt
  • 1 nymald vitpeppar
  • 11 knippe gräslök
  • 180 g smör
  • 1300 g matjessillfiléer, helst Norröna 2 hårdkokta ägg 1 dl crème fraiche 1 msk orökt kaviar, t ex Ejderns smörgåskaviar salt nymald vitpeppar 1 knippe gräslök 80 g smörSkär sillen i grova bitar och skala och finhacka äggen.
  • Blanda crème fraiche och kaviar och smaka av med salt och peppar.  Vänd ner äggen. Om man vill ha en hård kräm, vispa då crème fraichen med elvisp eller i matberedare innan äggen blandas i.  Forma små ägg av krämen och servera vid sidan av sillen med massor av klippt gräslök. Eller servera krämen toppad med sill och gräslök.
  • Bryn till sist smöret och häll det över matjessillen så att den blir mjäll och ljummen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.