1300 g
matjessillfiléer, helst Norröna 2 hårdkokta ägg 1 dl crème fraiche 1 msk orökt kaviar, t ex Ejderns smörgåskaviar salt nymald vitpeppar 1 knippe gräslök 80 g smörSkär sillen i grova bitar och skala och finhacka äggen.
Blanda crème fraiche och kaviar och smaka av med salt och peppar. Vänd ner äggen. Om man vill ha en hård kräm, vispa då crème fraichen med elvisp eller i matberedare innan äggen blandas i. Forma små ägg av krämen och servera vid sidan av sillen med massor av klippt gräslök. Eller servera krämen toppad med sill och gräslök.
Bryn till sist smöret och häll det över matjessillen så att den blir mjäll och ljummen.
Stryk ut äggcreme på rågbröden, lägg på matjessillenoch toppa med den krispiga ramslöken. Häll omedelbart upp i en kall bunke och smaka av äggcremen med salt och peppar
Något namn fanns det inte på receptet, så det blev upp till oss att döpa denna gröna, goda och friska sill och efter många om och men föll valet på "matjessillmed dill ochgräslök"
Färsen smaksattes med parmesan ochgräslökoch biffarna blev hur saftiga och goda som helst. Vilken fullträff det här blev, jag är så nöjd och glad med hur första veckodagens middag blev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.