New York cheesecake, Leilas recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g osaltat smör
  • 1300 g digestivekex
  • 11 dl strösocker
  • 11 dl maizena (majsstärkelse)
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1600 g färskost
  • 12,5 dl kesella 10%
  • 13 ägg
  • 11 dl vispgrädde
  • 1200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
  • 11 dl frysta blåbär
  • 1 New York cheesecake150 g osaltat smör 300 g digestivekex 1 dl strösocker 1 dl maizena (majsstärkelse) 2 tsk vaniljsocker 600 g färskost 2,5 dl kesella 10% 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak) 1 dl frysta blåbärNew York cheesecake med blåbär
  • Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret. Krossa digestivekex i mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält vit choklad i ett vattenbad och rör ner den i cheesecakesmeten. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda din cheesecake i 30 minuter. Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Låt din cheesecake stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.