1 cirka
250 g färska bär och frukt, till exempel hallon, blåbär, jordgubbar, kiwi, fikon och granatäppelkärnor
1
mynta
1 florsockerSätt
ugnen på 185 grader. Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked.
1 Sätt
in formen i ugnen 5 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175 grader.
1 Vispa
ihop ägg, socker och philadelphiaost. Tillsätt citronsaften och häll upp smeten i formen och grädda i 25-30 minuter (tills den stannat i mitten).
1 Blanda
ihop gräddfil och socker. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Sätt tillbaka i ugnen i 5 minuter. Ta ut kakan, låt den svalna och kallna helt i kylen ett par timmar.
1 Garnera
med t ex halverade jordgubbar, hallon, blåbär och skalad kiwi, skurna i klyftor, fikon i klyftor, granatäppelkärnor och mynta, pudra med florsocker.
New York cheesecake – gör så här. Gillar du det här receptet. 8 person(er) Ingredienser Cheesecake botten 12 grahamskex, eller digestivekex 75 g smör 3 msk strösocker Fyllning 2 pkt naturell färskost, (à 200 g) 1 burk kondenserad mjölk, (397 g) 3 ägg 1 citron Garnering hallon, el andra färska bär
hade lite jordgubbssylt i. Jättegott , bara klicka i o röra om. 200 g phiadelphia3 ägg3 dl grädde1 dl socker3 tsk vaniljsocker1 citron2 dl hemmagjord jorggubbssylt( eller 1 liter mosade jordgubbar)ca 15 degistive 50 g smörSmula sönder degistivekexen o blanda med smöret som du smält
I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.