Klassisk cheesecake – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 digestivekex
  • 13/4 dl strösocker
  • 150 g smör, smält
  • 11/2 tsk malen kanel
  • 14 ägg
  • 12 1/2 dl strösocker
  • 1400 g Philadelphiaost
  • 11 citron, saften
  • 13 dl gräddfil
  • 12 msk strösocker
  • 1 cirka 250 g färska bär och frukt, till exempel hallon, blåbär, jordgubbar, kiwi, fikon och granatäppelkärnor
  • 1 mynta
  • 1 florsockerSätt ugnen på 185 grader. Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked.
  • 1 Sätt in formen i ugnen 5 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175 grader.
  • 1 Vispa ihop ägg, socker och philadelphiaost. Tillsätt citronsaften och häll upp smeten i formen och grädda i 25-30 minuter (tills den stannat i mitten).
  • 1 Blanda ihop gräddfil och socker. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Sätt tillbaka i ugnen i 5 minuter. Ta ut kakan, låt den svalna och kallna helt i kylen ett par timmar.
  • 1 Garnera med t ex halverade jordgubbar, hallon, blåbär och skalad kiwi, skurna i klyftor, fikon i klyftor, granatäppelkärnor och mynta, pudra med florsocker.
  • 1 Njut av din goda cheesecake!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.