Kaffebröd o tårtor

Kaffebröd o tårtor

  • 52 Recept
Kanelbullar med mandelmassa

Kanelbullar med mandelmassa

Degen är lättarbetad och inte sådär torroch tråkig som vetedeg lätt kan bli. Det bästa med dessa bullar är nog ändå fyllningen
Seglarbullar med kardemumma och russin

Seglarbullar med kardemumma och russin

Dubbla tiden om du knådar för hands. 1 Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser förutom russinen, långsamt i 3 minuter, öka hastigheten och blanda i 10 minuter.   2 Ta upp och känn om degen är elastisk, går den sönder blandar du degen en stund till. 3 Häll ner russinen och blanda långsamt i 30 sekunder. 4 Tag ut degen på lätt mjölat bänk, knåda den rund och låt den vila i 20 minuter övertäckt med plats eller bakduk. 5 Dela degen i ca 30 bitar ochforma dem runda och pensla varje bulle med vatten och tryck ner i pärlsocker (det gör inget om bullen blir platt)  sätt bullarna på plåt med bakplåtspapper. 7 Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 225 °C. Ingredienser 50 g (1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk 500 g (5 dl) mjölk, ljummen 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special 200 g smör, rumstempererat  180 g (2 dl) strösocker 9 g (1,5 tsk) salt 10 g (1 msk) kardemumma, grovmalen 300 g (5 dl) russin Toppingpärlsocker Pensling vatten 
fredagsfika: saffransbullar med mandelmassa & vanilj

fredagsfika: saffransbullar med mandelmassa & vanilj

Det blev ett gäng saffransbullar med fyllning av mandelmassa och vanilj. Underbart goda. Receptet (ursprungsreceptet, har små ändringar) är Roy Fares och jag brukar följa hans råd om att göra en fördeg för saftigare och mer hållbara bullar
Leilas jättegoda kolasnittar

Leilas jättegoda kolasnittar

Vispa smör, strösockeroch sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsockeroch malen ingefära och vänd ner det i smeten
Hästskor

Hästskor

Blanda mjöl, socker, sirap, kardemumma och kanel. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper ochformahästskor
Lussebullar med créme fraiche

Lussebullar med créme fraiche

I mitt stora saffransbulls-experiment som jag igång igår var jag bara tvungen att testa en idé som jag haft länge
Jordgubbstiramisu

Jordgubbstiramisu

5 dl vispgrädde500 g mascarpone1 dl strösocker1 krm vaniljpulverfinrivet skal från 1 citron1/2 dl färskpressad citronsaft2 liter färska jordgubbar2 dl koncentrerad flädersaft200 g savoiardikexcitronmelissochflorsocker att dekorera med
Toscapaj med äpple

Toscapaj med äpple

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Skär äpplena i skivoroch fördela i pajskalet
Kolasnittar

Kolasnittar

Kolasnittar är knapriga kakor med kolaoch vaniljsmak som är superenkla och snabba att slänga ihop. Rör smör ochsockerporöst
Dajmcookies med muscovadosocker

Dajmcookies med muscovadosocker

Jag bakade dessa kakor när min man var hemma och var förkyld. Jag gick även ut med ett fat med kakor till våra takbytare som blev jätteglada
Chokladrutor med kolagrädde

Chokladrutor med kolagrädde

Ta från värmen, bryt ner chokladenoch rör tills den smält. Vispa ägg ochsocker pösigt. Vispa ner chokladen i äggvispet
Veganska chokladkakor

Veganska chokladkakor

Och det är även jag. Här har jag gjortchokladkakor där jag använt chiafrö (blandade med lite vatten) istället för ägg eller smör, och det gör att kakorna håller ihop
Herrgårdstårta med citrongrädde

Herrgårdstårta med citrongrädde

Botten. Vispa rumsvarmt smör ochsockerporöst. Avsluta med mjöl som blandats med bakpulver. Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum