Vad du behöver100 g Smör1 dl strösocker2 st Ägg1 dl Vetemjöl1 krm vanilljessaens eller 2 tsk vaniljsocker2 st Äpplen1 tsk kanelToscaglasyr50 g Smör0.75 dl strösocker50 g skivad mandel1 msk Vetemjöl1 msk Mjölk
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Äppelpajkladdkaka. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Servera gärna med lättvispad grädde
lite matfett till att smöra formen med. Börja med att smälta smöret till chokladsmeten i en gryta. Du kan prova om smeten är klar genom att hälla en droppe smet i ett glas med vatten och kolla så att det går att forma en mjuk kolaboll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.