3 st
ägg 1.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 200 g färskost 3 dl vispgrädde 10 st digestivekex ev. 1 st citron eller ca 0.5 tsk citronarom och ca 3 msk pressad citron
13 st
ägg
11.5 dl
strösocker 2 tsk vaniljsocker
1200 g
färskost
13 dl
vispgrädde
1 ev.
1 st citron eller ca 0.5 tsk citronarom och ca 3 msk pressad citron
ca 10-12 rabarberstjälkarsmör till formen1/2 dl strösocker1 tsk kanel1 ägg1,5 dl strösocker1,5 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver1 påse mandelspån1 dl kokande vattenSkiva rabarberna och lägg i en smord form
Hej på er. Idag är det måndag och då tänkte jag att ni skulle få ett pajrecept, kanske något att svänga ihop till helgfikat eller som en mysig fika i veckan
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.