Thomas Hjertén (Tidningen Baka Glutenfritt) Glutenfria saffransrutor med lingonfrosting (ca 30 st). Saftiga rutor med mandelmassa och saffran toppade med en sötsyrlig lingonfrosting
Förra veckan smög jag igång med julförberedelserna. Det blev både nöt- och fröbröd med julkryddor (hade inga vörtkryddor så blandade ihop lite egna hemma) och kanelknäcke
Du får väldigt saftiga muffins när du använder sötpotatispuré i smeten. När jag bakar med sötpotatis tycker jag om att blanda i kanel och den här gången använde jag kardemumma också, vilket blev gott
Supergoda glutenfria tunnbröd. Vi är storkonsumenter av tunn- och wrapsbröd. Äter det till allt från vanliga smörgåsar, till tacos, fyller med ugnsbakad lax, som alternativ till korvbröd etc
Nu kommer jag få baka en sånhär till, för denna lär vara slut innan söndag, men annars passar ju denna saffranskaka med citronglasyr och kokos perfekt till adventsfikat
100 g smör1 ½ dl brun farin2 ägg150 g mörk choklad, finhackad5 ½ dl glutenfritt mjöl1½ tsk bakpulver1 g saffran½ msk psylliumfröskalVispa ihop smör, socker och ägg
Nu blir det smask och fikabröd två dagar i rad. Mums, mums till efterrätt eller fika. Det tror jag bestämt inte har hänt förr, men nu kan det inte hjälpas