Annars passar den här neutrala smaken till smakrika påläggoch grönsaker. De här korvbröden och tekakorna har fin konsistens och är rejäla i formen, De kom till eftersom det finns barn som är allergiska mot guarkärnmjöl, vete mm
Dela degen i två delar, forma två limpor ochlägg på bakplåtspapper på plåt. Vi har redan börjat ge honom mer än hälften av den rismjölk han fick förut och nästa steg är att försöka få Mattheo att ge upp sina risrån och riskakor och äta mjukt bröd istället
Jag köpte för någon vecka sedan hem lite glutenfria mjölsorter. Jag har hört att det ska vara svårt att få till smaken och konsistensen i glutenfritt bröd men det måste vara en gammal skröna
Kanel sägs vara bra för att hålla blodsockret i schack, fibrer ska väl vara bra för magen och sänker blodfetterna (om det är rätt sorts fibrer, vill säga), och sesampasta - tja, det är väl lite nyttigare än margarin i alla fall
Det är inte det enklaste att få goda och saftiga bullar utan allt. När bullarna svalnat så lägg de i plastpåse och frys in dem, ta ut och micra när de ska ätas så håller de sig goda
Lägg ut två bakplåtspapper i en djup plåt. Mjölkoch glutenfri mjölmix + fiberhusk. Kärleksmums, Mockarutor och jag tror jag hört att de kallas för Snoddas norrut i landet
För glutenfria bullar. Rör ned kardemumma, vaniljsocker, salt ochägg i jästblandningen. Tillsätt den ljumna mjölken under omrörning (gärna i köksassistent)
Den hackade chokladen skulle jag inte skippa, de blir lite för "grova" i smaken utan den. Visst hittar jag inspiration från andra men oftast slutar det med att jag gjort något helt annat och blandat i både det ena och det andra
Skippa dessutom att pensla bullarna med äggoch byt ut mot mjölk. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg eller med mjölk om det finns äggallergiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.