3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl röttvin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Med lite tomater som smak och färgförhöjare till, så är hela middagen klar i bara en gryta. Då passar det fint att göra en god gryta att värma sig med, efter skogsturen
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustiggryta. Servera med t. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
En snabblagad mustigoch god grytamed lite hetta. Stek först korven, lägg över i en gryta, bryn köttet i fettet från korven i omgångar, lägg över i grytan
Den här mustigavintergrytanmed nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Rör ihop tomatburkens innehåll med tomatpuré, vinoch fond och häll över i grytan
Den här grytanmed tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytanoch på toppen
Placera kanindelar ovanpå, toppa med citronskivorna. salviablad - färska. Lägg grönsakerna i botten på en eldfast form eller gryta, därefter salviabladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.